På denne dag – 11. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kasparov gir opp mot Deep Blue. Bilde fra video av 6. spill i rematchen, 11. mai 1997. Foto: Scanpix/AP
1997 - Kasparov taper mot Deep Blue
Deep Blue, en sjakkspillende superdatamaskin fra IBM, vant sjette spill mot russiske Garry Kasparov i deres omkamp. Den ble dermed den første datamaskinen til å slå en verdensmester i sjakk i det klassiske match-formatet.
Verdens eldste daterte trykte bok. Bilde fra British Library.
868 - Eldste trykte bok
Diamantsutraen er et viktig buddhistisk verk, særlig innenfor Zen-tradisjonen. Den første trykte versjonen ble fremstilt som et tresnitt i Kina, og er datert (tilsvarende) 11. mai 868. Dokumentet regnes som den eldste bevarte, daterte, trykte bok, 600 år eldre enn Gutenbergbibelen. Wikipedia. Les også: Slik fungerer hjernen din under meditasjon
Mynt preget under Konstantin til minne om grunnleggelsen av Konstantinopel. Ingsoc/Wikimedia (CC BY-SA 3.0).
330 - Ny romersk hovedstad: Konstantinopel
Keiser Konstantin den store innvier sin nye hovedstad i Konstantinopel (dagens Istanbul), og skifter dermed maktsentrum i Romerriket vekk fra Roma. Byen var den største og rikeste i Europa på 400-tallet til 1200-tallet. Konstantinopel var blant annet berømt for sine avanserte forsvarsverk. Les også: Istanbul - der verdener møtes

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev