På denne dag – 18. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Nærbilde av askeskyen etter utbruddet 18. mai 1980. Foto: Donald A. Swanson, via USGS.
1980 - Utbruddet i St. Helens
Etter en serie mindre jordskjelv i mars 1980 nærmest eksploderte den amerikanske stratovulkanen St. Helens i delstaten Washington 18. mai 1980. 57 mennesker omkom. En stor del av nordsiden av fjellet ble blåst vekk. Vulkanen målte før utbruddet 2900 m, og er i dag redusert til 2549 m. SNL.
Keiser Napoleon 1. på hans kontor. Detalj fra maleri av Jacques-Louis David (1812). Via Wikimedia Commons.
1804 - Napoleon blir keiser
Napoleon Bonaparte ble utropt som keiser av det franske senatet etter folkeavstemning. Napoleon 1. styrte eneveldig, og opprettet en ny adel i Frankrike. I 1799 sto han i spissen for et kupp som satte sluttstrek for den franske revolusjonen, og i årene som fulgte ledet han flere vellykkede felttog i Europa. Les også: Udødeliggjort gjennom dødsmasker
Plakett på VG-huset til minne om aksjonen. Foto: Chris Nyborg, via Lokalhistoriewiki.no (cc-by-sa 3.0).
1944 - Sprengte «Arbeidskontoret»
«Oslogjengens» sabotasjeaksjon mot tyskernes «Registreringskontor for arbeidsinnsats». Det var begrunnet frykt for at årskullene 1921–1923 skulle kalles ut til tvangsarbeid, kanskje også fronttjeneste. På Arbeidskontoret lå data om disse ungdommene samlet. SNL, Lokalhistoriewiki. | Se også:  ABC Nyheters «Krigssommeren».

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev