På denne dag – 24. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Erlend Aas / SCANPIX. Paret utenfor Stiftsgården, under festfyrverkeriet 24. mai 2002.
2002 - Prinsesse Märtha og Ari gifter seg
Prinsessen og forfatteren giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai 2002. Paret har tre døtre sammen. 5. august 2016 kunngjorde kongehuset at ekteparet har besluttet at de vil gå fra hverandre, og at de ville ha delt omsorg for barna.
Public Domain, via SNL.no. Slaget ved Crécy, i håndskriftet British Library Cotton.
1337 - Hundreårskrigen starter
«Hundreårskrigen» var en serie kriger mellom England og Frankrike 1337-1453. Bakgrunnen lå opprinnelig i at engelske konger også var franske lensherrer. Krigene ble utløst da franske Filip 6. erklærte at Englands kong Edward 3. ikke hadde gjort sine plikter som vassal i lenet Gascogne, og beslagla engelske besittelser. SNL, BBC.
Kart: Google.
1993 - Eritreas selvstendighet
Formelt sett var Eritrea en etiopisk provins, men i praksis hadde landet allerede siden 1991 vært styrt som selvstendig stat. Ved en folkeavstemning i 1993 stemte 99,8 prosent for selvstendighet, og landet ble formelt selvstendig 24. mai samme år. Frigjøringsbevegelsen EPLF ble politisk parti, i skrivende stund landets eneste tillatte, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev