På denne dag – 22. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

"Slottet på Steinvikholmen". Foto: Frank T/Sulthan66 via Wikimedia (CC BY-SA 4.0).
1564 - Frigjøringen av Steinvikholm
Claude Collart ble under sjuårskrigen satt til å lede angrepet mot Midt-Norge på Sveriges vegne. I 1564 krysset han fjellene og erobret Steinvikholm med 4000 mann. Samme år ble det samlet en norsk styrke under Erik Munk, som tok Trondheim tilbake. Franskmannen ble tatt til fange og ført til Danmark. SNL.no.
Foto: Scanpix/AP.
1960 - Det store chilenske jordskjelvet
Valdivia-skjelvet i Chile er det kraftigste som har blitt målt (per 2017), med en styrke på 9,5. Skjelvet hadde sitt episenter 570 km sør for hovedstaden Santiago. Det er stor usikkerhet om hvor mange som mistet livet, med anslag fra 1000-6000, og voldte store materielle ødeleggelser. Wikipedia, SNL.
Google Patents, via Wikimedia. Lincolns plantegninger til U.S. Patent No. 6469.
1849 - President Lincolns patent
USAs president Abraham Lincoln fikk 22. mai 1849 patent på en oppfinnelse for å heve elvebåter over grunner og andre hindringer. Ideen var å bruke vanntette, oppblåsbare belger til å løfte farkostene. Oppfinnelsen ble aldri produsert i fullskala. Les også: Fem fantastiske oppfinnelser som ikke er realisert

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev