Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1934 - Bonnie og Clyde drept

1934 - Bonnie og Clyde drept

Bonnie og Clyde ble overfalt i et bakhold og drept 23. mai 1934 på en øde veistrekning nær skjulestedet sitt ved Bienville Parish i Louisiana. Det kjente amerikanske forbryterparet ble skutt av et politistyrke på fire menn fra Texas og to fra Louisiana.

1618 - Defenestrasjonen i Praha

Matthäus Merians fremstilling av defenestreringen i Praha i 1618. Via Wikimedia, public domain.

1618 - Defenestrasjonen i Praha

«Defenestrasjon» brukes oftest om hendelsene i Tsjekkia 23. mai 1618, som innledet Tredveårskrigen. Protestantiske adelsmenn og borgere samlet seg i borgen i Praha med anklager mot to katolske rådsherrer, innsatt av keiseren. Etter en opphisset diskusjon ble rådsherrene og deres sekretær kastet ut av vinduet (de landet i en gjødselhaug og overlevde). SNL.

1906 - Henrik Ibsen dør

Fra begravelsen i Trefoldighetskirken. Kong Haakon markert i midten, nederst. Ukjent fotograf, via Nasjonalbiblioteket.

1906 - Henrik Ibsen dør

Den store norske dramatikeren ble 78 år gammel. Han var verdenskjent allerede i sin samtid, og hans stykker spilles jorda rundt den dag i dag. Ibsen ligger begravet på æreslunden i Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Begravelsesseremonien 1. juni startet i Trefoldighetskirken. Det er anslått at 20.000 mennesker var samlet utenfor. Wikipedia m.fl.