På denne dag – 27. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

NTB scanpix. Kvinne med barnevogn, blant ruinene etter det tyske luftangrepet.
1940 - Bombingen av Bodø
«[Luftwaffe] kretset i store svermer over byen, skjøt med prosjektiler og drysset brannbomber over trebebyggelsen», forteller et øyenvitne i et arkivopptak fra NRK. Flyene slapp i løpet av to timer 70 tonn bomber over Bodø. De fleste av de 7000 innbyggerne var evakuert før angrepet, likevel ble 15 mennesker drept. Få bygninger eldre enn 1945 finnes i dag i sentrum av Bodø.
Curtiss NC-4 (Public domain).
1919 - Første flyvning over Atlanterhavet
8-31. mai 1919 ble et sjøfly av typen Curtiss NC-4 brukt til å krysse Atlanterhavet. Fra USA til Newfoundland, videre til Azorene og fastlands-Portugal (der flyet landet 27. mai, og Atlanterhavet var krysset), og til sist Storbritannia. Det var 6 mellomlandinger, følgeskip og flere farkoster var involvert.
Cato Edvardsen., via Wikimedia. (CC BY-SA 3.0). Gjenværende skanse ved Ilevollen.
1180 - Slaget på Ilevollene
På Ila vest for Nidaros (nåværende Trondheim) sto dette slaget mellom kong Sverre Sigurdssons Birkebeinere og kong Magnus Erlingssons Heklunger. Slaget ble en stor seier for Sverre, og pekte frem mot det avgjørende slaget på Fimreite i 1184, der Magnus falt. Wikipedia, SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev