På denne dag – 9. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

The Wise Little Hen (1934), via IMDb.
1934 - Donald Ducker opp
Disney-tegnefilmen «Den kloke lille høna» hadde premiere, og dette regnes offisielt som Donald Ducks «fødselsdag». Tegnefilmen handler om en høne som prøver å få hjelp til å så korn. Clarence Nash ga Donald stemme, og animatøren Dick Lundy sto for utformingen. Wikipedia. 
Ill.: Alexander Altenhof (CC BY-SA 4.0), via Wikimedia. Europa etter kongressen.
1815 - Wienkongressen
Wienkongressen fra oktober 1814 til juni 1815 var sammenkalt av seierherrene etter Napoleonskrigene. Europas grenser ble trukket på nytt etter nærmere 25 års sammenhengende krig. Beslutningen fra kongressen ble signert ni dager før Napoleon igjen ble beseiret, denne gang ved Waterloo. SNL.no, Wikipedia.
Scan-Foto:Olav Hasselknippe. Illustrasjon.
597 - Kolumbamesse
Merkedag til minne om den irske skytshelgenen Kolumba av Iona (521-597). Dagen ble også kalt «Kolbjørn med laksen». Primstavmerket for misjonæren var en laks, og dette ble knyttet til sesongen for at laksen gikk opp i elvene, skriver Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev