På denne dag – 10. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Scanpix. Parade med rikskommissær Terboven på Slottsplassen 1. juni 1940.
1940 - Norge kapitulerer
Kampene i Norge varte i to måneder, og fem nasjoner deltok: norske, tyske, britiske, franske og i nord også polske soldater. Men tyskerne hadde nå også angrepet Frankrike, og de allierte trengte alle sine styrker der. De oppga kampen i Nord-Norge og trakk seg ut. 10. juni ble kapitulasjonsavtalen signert. SNL.
Dato og fotograf ukjent, trolig omkring 1940. Foto fra NTBs krigsarkiv / Scanpix.
1949 - Sigrid Undset dør
Undset (1882-1949) var en av Norges internasjonalt mest kjente forfattere. I 1928 fikk hun Nobelprisen i litteratur for sine skildringer av nordisk middelalder. Hennes mest kjente verk er trilogien om Kristin Lavransdatter. Undset ble født i Danmark, men vokste opp i Kristiania. SNL.
Telenorsat.com. Nittedal Teleport tar imot signaler fra Telenors satellitter.
1998 - Telenors første satellitt
Thor III-satellitten ble skutt opp 10. juni 1998, og Telenor overtok kontrollen august samme år. Dette ble den første satellitten Telenor kontrollerte selv. Thor er geostasjonære kringkastingssatellitter eid av den norske bedriften. I dag styres samtlige fra Telenors kontrollrom på Fornebu. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev