På denne dag – 14. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Scanpix/AFP. Donald Trump ble tatt i ed som USAs 45. president 20. januar 2017.
1946 - Donald Trumps fødsel
Oppvokst i New York. Bestemoren og faren grunnla i 1923 eiendombedriften Trump Organization. Fra 1971 overtok Donald ledelsen (frem til 2016). Han var eier av Miss Universe-konkurransen 1996-2015, og produsent for TV-serien «The Apprentice» 2004-15. Trump har fem barn etter tre ekteskap, og er gift med den slovenske eksmodellen Melania. Fra 2016 markerte Trump seg som en av de mest profilerte brukerne av nettstedet TwitterWikipedia
Jensens/Wikimedia (public domain). Bankens opprinnelig tiltenkte hovedkontor i Trondheim, (1833).
1816 - Norges bank opprettes
14. juni 1816 ble loven om bankvesenet vedtatt av det første ordinære Storting. Norges Bank skulle ha hovedkontor i Trondheim. Banken skulle eies av private aksjonærer, og la nordmenn sette inn og låne penger. Den skulle også gis monopol på å trykke pengesedler, og være statens bankforbindelse. Wikipedia.
Scanpix/AP. Pårørende av en fallen argentinsk soldat, ved gravsteinene på East Falkland Island, 2009.
1982 - Falklandskrigen avsluttes
Den ti uker lange krigen mellom Argentina og Storbritannia dreide seg om Falklandsøyene sør i Atlanterhavet. Krigen begynte 2. april da Argentina invaderte og okkuperte øyene. Storbritannia slo tilbake militært, og det endte med argentinsk overgivelse 14. juni 1982. 649 argentinske militære, 255 briter og tre beboere på øyene mistet livet. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev