Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

2005 - Den nye Svinesundsbrua

Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX. En seksjon heises på den nye brua sommeren 2004.

2005 - Den nye Svinesundsbrua

Den 704 meter lange motorveisbrua tar E6 over Svinesund på riksgrensen mellom Norge og Sverige kompletterer den eldre brua fra 1946. Den ble innviet av representanter for det svenske og norske kongehuset 10. juni 2005. Siden den ble åpnet for biltrafikk 12. juni, har brua vært stengt for fotgjengere. Wikipedia.

1979 - Over kanalen med muskel-fly

Scanpix/AP. Bryan Allen tråkker seg over den engelske kanal.

1979 - Over kanalen med muskel-fly

Den amerikanske syklisten Bryan Allen ble den første til å krysse den engelske kanal i et fly drevet med muskelkraft. «Gossamer Albatross» brukte 2 timer og 49 minutter på ferden. Allen satte ut fra Folkestone i England og klarte å lande trygt på stranden i franske Cape Gris-Nez tross dehydrering, krampe og problemer med instrumentene. SNL, Wikipedia

1999 - KFOR rykker inn i Kosovo

Scanpix/AP. Norske soldater med kosovoalbansk fange under en søkeaksjon 23. mars 2004.

1999 - KFOR rykker inn i Kosovo

Kosovo Force (KFOR) er en NATO-ledet fredsstyrke i Kosovo. Soldatene ble satt inn fra 12. juni 1999 i en spent militær situasjon, skriver SNL. 39 stater har bidratt til styrken, deriblant Norge. Spesialsoldater fra Hærens jegerkommando var blant de aller første som ble satt inn. Fra september stilte Norge med en infanteribataljon med over 900 soldater. Dette var det første utenlandsoppdraget til en samlet Telemark bataljon. Øvrige kilder: Forsvaret.