På denne dag – 12. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX. En seksjon heises på den nye brua sommeren 2004.
2005 - Den nye Svinesundsbrua
Den 704 meter lange motorveisbrua tar E6 over Svinesund på riksgrensen mellom Norge og Sverige kompletterer den eldre brua fra 1946. Den ble innviet av representanter for det svenske og norske kongehuset 10. juni 2005. Siden den ble åpnet for biltrafikk 12. juni, har brua vært stengt for fotgjengere. Wikipedia.
Scanpix/AP. Bryan Allen tråkker seg over den engelske kanal.
1979 - Over kanalen med muskel-fly
Den amerikanske syklisten Bryan Allen ble den første til å krysse den engelske kanal i et fly drevet med muskelkraft. «Gossamer Albatross» brukte 2 timer og 49 minutter på ferden. Allen satte ut fra Folkestone i England og klarte å lande trygt på stranden i franske Cape Gris-Nez tross dehydrering, krampe og problemer med instrumentene. SNL, Wikipedia.
Scanpix/AP. Norske soldater med kosovoalbansk fange under en søkeaksjon 23. mars 2004.
1999 - KFOR rykker inn i Kosovo
Kosovo Force (KFOR) er en NATO-ledet fredsstyrke i Kosovo. Soldatene ble satt inn fra 12. juni 1999 i en spent militær situasjon, skriver SNL. 39 stater har bidratt til styrken, deriblant Norge. Spesialsoldater fra Hærens jegerkommando var blant de aller første som ble satt inn. Fra september stilte Norge med en infanteribataljon med over 900 soldater. Dette var det første utenlandsoppdraget til en samlet Telemark bataljon. Øvrige kilder: Forsvaret.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev