På denne dag – 21. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Rune S. Selbekk, NHM. Tynnslip av Trysil-meteoritten.
1927 - Trysil-meteoritten
En 640 gram tung steinmeteoritt falt ned i Drevdalen, i Hedmark fylke. En stor ildkule ble observert om morgenen over store deler av Østlandet. Lyset var skarpere enn solen, og det ble hørt et smell som knuste vindusruter flere steder. Etter en måned ble meteoritten funnet ved gården Barflo. I dag er den utstilt ved Naturhistorisk museum. Se også: Meteor eksploderte over Bergen (2016)
Faksimile Aftenposten 22. juni 1985.
1985 - Første flykapring i Norge
Et Braathens SAFE-fly på vei fra Trondheim til Oslo ble kapret av en norsk mann. Etter fire og en halv time overgav han seg på Fornebu etter å ha krevd og fått noen flasker øl, skriver SNL.no.
nww.no. Forbundet ble grunnlagt på St. Hanshaugens restaurant 21. juni 1907.
1907 - Nordmanns-Forbundet
Nordmanns-Forbundet (Norwegians Worldwide) er en verdensomspennende organisasjon for nordmenn, deres etterkommere, nordmenn bosatt i utlandet og andre interesserte. Forbundet skriver: «Vi har [per 2017] medlemmer i 47 land over hele verden, og har 23 avdelinger og representanter i 8 ulike land.» Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev