Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1927 - Trysil-meteoritten

Rune S. Selbekk, NHM. Tynnslip av Trysil-meteoritten.

1927 - Trysil-meteoritten

En 640 gram tung steinmeteoritt falt ned i Drevdalen, i Hedmark fylke. En stor ildkule ble observert om morgenen over store deler av Østlandet. Lyset var skarpere enn solen, og det ble hørt et smell som knuste vindusruter flere steder. Etter en måned ble meteoritten funnet ved gården Barflo. I dag er den utstilt ved Naturhistorisk museum. Se også: Meteor eksploderte over Bergen (2016)

1985 - Første flykapring i Norge

Faksimile Aftenposten 22. juni 1985.

1985 - Første flykapring i Norge

Et Braathens SAFE-fly på vei fra Trondheim til Oslo ble kapret av en norsk mann. Etter fire og en halv time overgav han seg på Fornebu etter å ha krevd og fått noen flasker øl, skriver SNL.no.

1907 - Nordmanns-Forbundet

nww.no. Forbundet ble grunnlagt på St. Hanshaugens restaurant 21. juni 1907.

1907 - Nordmanns-Forbundet

Nordmanns-Forbundet (Norwegians Worldwide) er en verdensomspennende organisasjon for nordmenn, deres etterkommere, nordmenn bosatt i utlandet og andre interesserte. Forbundet skriver: «Vi har [per 2017] medlemmer i 47 land over hele verden, og har 23 avdelinger og representanter i 8 ulike land.» Wikipedia