På denne dag – 19. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Forfatter Anne Karin Elstad avbildet da hun mottok Den norske leserprisen 2003. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
1938 - Anne Karin Elstad født
Anne Karin Elstad er en av de mest leste norske forfattere etter krigen. Hun ble født på Nordmøre i 1938. Elstad debuterte med romanen Folket på Innhaug i 1976. Hun tok ofte for seg mellommenneskelige relasjoner og kvinners kår i sine bøker, som nådde rekordhøye opplag. Totalt ga hun ut 13 romaner, en reiseskildring og en erindringsroman. Se også: Anne Karin Elstad er død (2012)
Stillbilde fra episoden via IMDb.com.
1953 - Fiktiv fjernsynsfødsel fengslet folket
71,9 prosent av husstandene med TV-apparat i USA, ca. 44 millioner seere, stilte inn på CBS for å se «Lucy drar til sykehuset», en episode av komiserien «I Love Lucy» der tittelrollen fødte. Skuespillerinnen Lucille Ball hadde selv fått et barn 12 timer før sending (episoden ble innspilt november 1952). Det var første gang en skuespillers ekte graviditet ble speilet gjennom TV-fiksjonen. Wikipedia.
Dykkere på vei ned for å søke etter omkomne i «Rocknes», 2. februar 2004. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.
2004 - «Rocknes»-forliset
Steindumperen MS Rocknes havarerte på en umerket grunne, og kantret i Vatlestraumen utenfor Bergen mandag 19. januar 2004. Av mannskapet på 29 mistet 18 livet. Sjøfartsinspektøren i Bergen ga både losen, Kystverket og Statens sjøkartverk kritikk i sin rapport etter ulykken. Skipet hadde for stor last, og den var ikke korrekt fordelt. Kilde: NTB.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev