Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1938 - Anne Karin Elstad født

Forfatter Anne Karin Elstad avbildet da hun mottok Den norske leserprisen 2003. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

1938 - Anne Karin Elstad født

Anne Karin Elstad er en av de mest leste norske forfattere etter krigen. Hun ble født på Nordmøre i 1938. Elstad debuterte med romanen Folket på Innhaug i 1976. Hun tok ofte for seg mellommenneskelige relasjoner og kvinners kår i sine bøker, som nådde rekordhøye opplag. Totalt ga hun ut 13 romaner, en reiseskildring og en erindringsroman. Se også: Anne Karin Elstad er død (2012)

1953 - Fiktiv fjernsynsfødsel fengslet folket

Stillbilde fra episoden via imdB.com.

1953 - Fiktiv fjernsynsfødsel fengslet folket

71,9 prosent av husstandene med TV-apparat i USA, ca. 44 millioner seere, stilte inn på CBS for å se «Lucy drar til sykehuset», en episode av komiserien «I Love Lucy» der tittelrollen fødte. Skuespillerinnen Lucille Ball hadde selv fått et barn 12 timer før sending (episoden ble innspilt november 1952). Det var første gang en skuespillers ekte graviditet ble speilet gjennom TV-fiksjonen. Wikipedia

2004 - «Rocknes»-forliset

Dykkere på vei ned for å søke etter omkomne i «Rocknes», 2. februar 2004. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

2004 - «Rocknes»-forliset

Steindumperen MS Rocknes havarerte på en umerket grunne, og kantret i Vatlestraumen utenfor Bergen mandag 19. januar 2004. Av mannskapet på 29 mistet 18 livet. Sjøfartsinspektøren i Bergen ga både losen, Kystverket og Statens sjøkartverk kritikk i sin rapport etter ulykken. Skipet hadde for stor last, og den var ikke korrekt fordelt. Kilde: NTB.