Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1954 - Marilyn Monroe gifter seg

Marilyn Monroe sammen med ektemannen Joe DiMaggio i 1954. Foto: AP

1954 - Marilyn Monroe gifter seg

I 1952 møtte den ikoniske skuespilleren Marilyn Monroe den tidligere New York Yankee-spilleren Joe DiMaggio, og forholdet deres fikk stor omtale i media. To år etter giftet paret seg i San Francisco City Hall. Etter bryllupet dro de til Japan på bryllup-og jobbreise. Ekteskapet varte bare i noen måneder. I oktober samme år søkte Monroe om skilsmisse. Wikipedia. 

1814 - Norge avstås etter Napoleonskrigene

Utdrag fra avtalen fra 1814. Foto: Wikimedia Commons

1814 - Norge avstås etter Napoleonskrigene

Kieltraktaten var en avtale mellom svenskenes tronarving Karl Johan og den dansk-norske kongen Frederik VI. Avtalen gjorde at Napoleonskrigene i Norden ble avsluttet og slo fast at Frederik VI skulle overgi kongeriket Norge til union med Sverige. Wikipedia.

1972 - Dronning Margrethe II blir Danmarks dronning

Dronning Margrethe på pressekonferanse etter åpningen av kunstutstillingen "Fra fjell og kyst" i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

1972 - Dronning Margrethe II blir Danmarks dronning

Dronning Margrethe II ble dronning som følge av at foreldrene hennes aldri fikk en sønn som kunne arve tronen. I 1953 ble det gjort en endring i Tronfølgeloven, som gjorde at også kvinner kunne bli monarker. Dette plasserte Margrethe først i arvefølgen, og fra sin 18-årsdag i 1958 ble hun offisielt regnet som tronfølger. Wikipedia, SNL