På denne dag – 14. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Marilyn Monroe sammen med ektemannen Joe DiMaggio i 1954. Foto: AP
1954 - Marilyn Monroe gifter seg
I 1952 møtte den ikoniske skuespilleren Marilyn Monroe den tidligere New York Yankee-spilleren Joe DiMaggio, og forholdet deres fikk stor omtale i media. To år etter giftet paret seg i San Francisco City Hall. Etter bryllupet dro de til Japan på bryllup-og jobbreise. Ekteskapet varte bare i noen måneder. I oktober samme år søkte Monroe om skilsmisse. Wikipedia.
Utdrag fra avtalen fra 1814. Foto: Wikimedia Commons
1814 - Norge avstås etter Napoleonskrigene
Kieltraktaten var en avtale mellom svenskenes tronarving Karl Johan og den dansk-norske kongen Frederik VI. Avtalen gjorde at Napoleonskrigene i Norden ble avsluttet og slo fast at Frederik VI skulle overgi kongeriket Norge til union med Sverige. Wikipedia.
Dronning Margrethe under en pressekonferanse i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
1972 - Dronning Margrethe II blir Danmarks dronning
Dronning Margrethe II ble dronning som følge av at foreldrene hennes aldri fikk en sønn som kunne arve tronen. I 1953 ble det gjort en endring i Tronfølgeloven, som gjorde at også kvinner kunne bli monarker. Dette plasserte Margrethe først i arvefølgen, og fra sin 18-årsdag i 1958 ble hun offisielt regnet som tronfølger. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev