På denne dag – 6. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Northug og Bjørgen poserte med gull i Falun, 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
1986 - Petter Northug født
Den norske skikongen Petter Northug  startet sin karriere på skigymnaset i Steinkjer, og i 2006 ble han tidenes yngste mannlige vinner av et verdenscuprenn. I ettertid har han blant annet vunnet to OL-gull, 13 VM-gull og 38 enkeltseire i verdenscupen. Northug er særlig kjent for sin sterke spurt, og er storebror til skiløperne Tomas og Even Northug. Wikipedia.
Stormen forårsaket massive ødeleggelser. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Liam Maloney / Flickr
1839 - Kraftig storm rammer Irland
Stormen som rammet Irland 6. januar 1839 utviklet seg etter en periode med «uvanlig vær», og ble kalt Night of the Big Wind. 250-300 omkom. Opp mot 25 prosent av husene nord i Dublin ble skadet eller ødelagt, i tillegg til 42 skip som var ute til sjøs da stormen kom. I 1839 var dette den verste stormen som hadde rammet landet på 300 år. Wikipedia. 
Kong Aleksander (i midten) hilser på Alexander av Hellas i 1918. Foto: Wikimedia Commons
1929 - Kongen i Jugoslavia utnevner seg selv til diktator
Åtte år etter han hadde blitt kronet til konge, oppløste kong Aleksander parlamentet og innførte «kongelig diktatur». Så delte han landet i ni distrikter og omdøpte det til Kongeriket Jugoslavia. Misnøyen blant folket økte, og ekstremistiske organisasjoner som kroatiske Ustasja oppstod. I 1934 ble kongen drept av en Ustasja-terrorist. WikipediaSNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev