På denne dag – 5. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Slik så den første utgaven av avisen ut. Foto: Faksimile fra Østlendingen
1901 - Avisen Østlendingen
Østlendingen er lokalavis for Østerdalen, Solør, Glåmdalen, Trysil og Engerdal. Den har seks utgaver i uken, og kom første gang 5. januar 1901. Avisen ble gitt ut i tabloidformat fra 1987, og våren 2000 ble nettavisen Ostlendingen.no lansert. En av avisens mest kjente medarbeidere var Dagfinn Grønoset. Wikipedia, SNL.
Nellie Tayloe Ross i Washington D.C i 1940. Foto: AP
1925 - USA får sin første kvinnelige guvernør
Nellie Tayloe Ross var gift med Wyoming-guvernøren William B. Ross frem til hans død i 1924. Da William døde nominerte Demokratene Nellie til den samme stillingen. I 1925 ble hun USAs og Wyomings første kvinnelige guvernør. Per 2017 var hun fortsatt den eneste kvinnen som har vært guvernør i Wyoming. Wikipedia.
«The Boss» under konserten i Oslo i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
1973 - Bruce Springsteen gir ut sitt første album
Karrieren til den legendariske artisten Bruce Springsteen begynte med at han fikk platekontrakt hos Coloumbia Records. Året etter ga han ut sitt første album, Greetings from Ashbury Park. Albumet inneholder sanger som Blinded by the light og For You. Springsteen ble med tiden en av verdens mest populære artister. Wikipedia. Les også: Plukket opp Bruce springsteen i veikanten

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev