På denne dag – 28. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Eng øst for Cambridge, Iowa, 2010. Foto: Carl Wycoff/Flickr (CC BY 2.0).
1846 - Iowa blir USAs 29. delstat
De første europeerne som kom til Iowa skal ha vært franskmennene Louis Jolliet og Jaques Marquette, i 1673. Europeere bosatte seg fast i delstaten fra 1830-årene, og i 1846 ble Iowa offisielt USAs 29. stat. Den har et areal på ca. 145.750 km 2, og ca. 3 millioner innbyggere. Hovedstaden er Des Moines. SNL.
Europeisk Ariane 5-rakett letter fra Kourou i fransk Guyana med satellitter i 2005. Norge leverer deler til disse rakettene. Scanpix/AP.
1973 - Avtale om europeisk romrakett
Ariane-avtalen om å utvikle europeiske bæreraketter til romfart ble undertegnet 28. desember 1973. Ti nasjoner deltok, og Ariane gjorde Vest-Europa mer selvstendige i romfarten. Norge har bl.a. bidratt til Ariane 5-programmet. Oppskytningene skjer fra Fransk Guyana i Sør-Amerika. SNL. Les også: Norges karibiske romhavn
Adrian Năstase (til høyre) i Budapest i 2004. Foto: Vadim Ghirda/AP
2000 - Adrian Năstase blir statsminister i Romania
Năstase ble valgt som Romanias statsminister i 2000, men ble kanskje mest kjent for korrupsjonsskandalene som fulgte. I 2004 var han president for parlamentet, men to år etter måtte han gå av etter korrupsjonsanklager. Først i 2012 ble han dømt for forholdet og måtte i fengsel. Ikke lenge etter han hadde sonet ferdig, ble han igjen dømt til fengsel. SNL, Reuters.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev