På denne dag – 22. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Jon Lech Johansen i retten i 2003. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
2003 - «DVD-Jon» frikjennes
22. desember 2003 ble Jon Lech Johansen («DVD-Jon») frikjent i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Bakgrunnen for dommen fra tingretten var at han sammen med to andre utviklet et program som gjorde det mulig å spille av DVDer på alle operativsystemer. Like før ankesaken lanserte Johansen QTFairUse, som åpnet en tilsvarende sperre på Itunes' musikkfiler. Wikipedia, NRK.
Theatercafeen ligger rett overfor Nationaltheateret, som åpnet året før. Foto: Heiko Junge / Scanpix
1900 - Theatercafeen åpnes
Theatercafeen i Oslo er en av Norges mest kjente restauranter, og har siden oppstarten vært del av Hotel Continental. Hotellet og restauranten ble opprinnelig bygget og eid av Foss Bryggeri, men eies i dag av Elisabeth Brochmann. Theatercafeen var blant annet Wenche Foss' stamrestaurant, og er kjent for flere celebre gjester. Wikipedia.
Under møtet mellom de seks landene i 1930. Foto: Wikimedia Commons
1930 - Oslokonvensjonen ble undertegnet
Oslokonvensjonen var en handelsavtale mellom de skandinaviske landene og Benelux-landene. Landene gikk sammen om å avtale at man ikke skulle kunne øke tollsatsene uten å ha diskutert det med de andre landene først. Konvensjonen hadde økonomisk siktemål, men var også en solidaritetserklæring mellom landene. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev