På denne dag – 18. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Dette norske juletreet lyste opp Trafalgar Square i 2009. Foto: Lefteris Pitarakis/AP
1947 - Det første norske juletreet tennes i London
Siden 1947 har Norge donert et juletre til London hvert år, som takk for britenes gjestfrihet under 2.verdenskrig. Den gedigne julegranen blir plassert på Trafalgar Square, og tennes i starten av desember. Britene har dessverre ikke alltid vært like fornøyde med det norske juletreet, og i fjor ble treet sammenlignet med en «gigantisk opplyst agurk». Wikipedia.
Thomas Alsgaard og Frode Estil med sine sølvmedaljer i Salt Lake City. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
2002 - Thomas Alsgaard og Frode Estil vinner OL-gull
I vinter-OL i Salt Lake City i 2002 vant den tyske skiløperen Johann Mühlegg gull, men ble diskvalifisert etter å ha blitt tatt for doping. I 2004 ble han fratatt gullet, og førstepremien gikk dermed til Thomas Alsgaard og Frode Estil, fordi de i utgangspunktet hadde delt 2. plass. Både Alsgaard og Estil har nå lagt opp. Wikipedia, SNL.
Kong Christian 10, Kong Gustav 5 og Kong Haakon 7. Foto: Agence Rol/Wikimedia Commons
1914 - Trekongemøtet i Malmö
Under første verdenskrig møttes de tre skandinaviske kongene Gustav 5, Haakon 7 og Christian 10 i Malmö. Anledningen for møtet var at de tre kongene skulle planlegge en felles nordisk nøytralitetspolitikk under krigen. Møtet ble fulgt opp av et nytt trekongemøte i Oslo i 1917. Wikipedia, SNLSe unik video: Da kong Haakon kysset svenskekongen

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev