Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1947 - Det første norske juletreet tennes i London

Dette norske juletreet lyste opp Trafalgar Square i 2009. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

1947 - Det første norske juletreet tennes i London

Siden 1947 har Norge donert et juletre til London hvert år, som takk for britenes gjestfrihet under 2.verdenskrig. Den gedigne julegranen blir plassert på Trafalgar Square, og tennes i starten av desember. Britene har dessverre ikke alltid vært like fornøyde med det norske juletreet, og i fjor ble treet sammenlignet med en «gigantisk opplyst agurk». Wikipedia.

2002 - Thomas Alsgaard og Frode Estil vinner OL-gull

Thomas Alsgaard og Frode Estil med sine sølvmedaljer i Salt Lake City. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

2002 - Thomas Alsgaard og Frode Estil vinner OL-gull

I vinter-OL i Salt Lake City i 2002 vant den tyske skiløperen Johann Mühlegg gull, men ble diskvalifisert etter å ha blitt tatt for doping. I 2004 ble han fratatt gullet, og førstepremien gikk dermed til Thomas Alsgaard og Frode Estil, fordi de i utgangspunktet hadde delt 2. plass. Både Alsgaard og Estil har nå lagt opp. Wikipedia, SNL.

1914 - Trekongemøtet i Malmö

Kong Christian 10, Kong Gustav 5 og Kong Haakon 7. Foto: Agence Rol/Wikimedia Commons

1914 - Trekongemøtet i Malmö

Under første verdenskrig møttes de tre skandinaviske kongene Gustav 5, Haakon 7 og Christian 10 i Malmö. Anledningen for møtet var at de tre kongene skulle planlegge en felles nordisk nøytralitetspolitikk under krigen. Møtet ble fulgt opp av et nytt trekongemøte i Oslo i 1917. Wikipedia, SNLSe unik video: Da kong Haakon kysset svenskekongen