På denne dag – 13. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Den tidligere irakiske lederen kort tid etter pågripelsen. Scanpix/AP.
2003 - Saddam Hussein pågrepet
Den tidligere irakiske presidenten Saddam Hussein ble pågrepet av amerikanske styrker, åtte måneder etter «Bagdads fall». Hussein ble funnet i et skjulested under bakken, nær en gård i hans hjemby Tikrit. I 2005 startet rettssaken mot den tidligere diktatoren, og i november 2006 ble han dømt til døden. 30. desember det samme året ble han henrettet. VG, SNL.
Fra Kirkens Bymisjon sin Lucia-feiring i Oslo i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
300 - Santa Lucia led martyrdøden
I år 300 skal den sicilianske helgenen Lucia ha lidd martyrdøden, som er noe av bakgrunnen for dagens Luciafeiring. I Norge markeres dagen ved at barn på skoler og i barnehager kler seg i hvitt, og bærer levende lys. Toget ledes av et av barna som har kledd seg ut som Lucia. Mange baker også lussekatter. SNL.
Kofi Annan under en pressekonferanse i Qatar i 2004. Foto: AP
1996 - Kofi Annan blir FNs generalsekretær
Kofi Annan er utdannet innenfor økonomi, ledelse og internasjonale forhold. Han er blant annet kjent for sitt arbeid for fred og for å styrke arbeidet mot HIV/AIDS. 13. desember 1996 fikk han stillingen som FNs generalsekretær, og regnes nå som en av de mest respekterte generalsekretærene i nyere tid. I 2001 mottok han og FN Nobels fredspris for sin innsats. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev