På denne dag – 5. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Flere land fikk begrenset tilgang på bensin. Foto: Juvarra (eget verk) (CC BY-SA 3.0), via Wikimedia Commons.
1973 - Kjøreforbud i Norge
I 1973 ble den vestlige verden rammet av oljekrise etter at OPEC iverksatte en oljeboikott og en kraftig prisøkning på olje. Dette gjorde de for å straffe landene som støttet Israel under Yom Kippur-krigen det samme året. I Norge førte krisen til begrenset tilgang på bensin og forbud mot bilkjøring i helgene. Wikipedia.
Under utdelingen av Wenche Foss ærespris i Oslo i 2010. Foto: Morten Holm / Scanpix
1917 - Wenche Foss ble født
5. desember 1917 ble den norske skuespilleren Wenche Foss født. Hun debuterte i 1935 med rollen som Ingrid i Vilhelm Dybwads operette Taterblod. Etter hvert ble hun fast ansatt skuespiller på Nationaltheateret, og spilte totalt 55 roller. Foss var også moren til politikeren Fabian Stang. Den folkekjære skuespilleren døde 28. mars 2011. Wikipedia, SNL.
Utsikt utover Hispaniola, den nest største øya i Karibien. Foto: Michelle Walz Eriksson
1492 - Christofer Colombus oppdaget Hispaniola
I 1492 ble den italienske oppdageren Christofer Colombus den første europeeren som satte sin fot på øya Hispaniola. Colombus kalte øya La Isla Española (den spanske øya). Den er i dag delt opp i statene Haiti og Den dominikanske republikk. Øya tilhører øygruppen Antillene. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev