På denne dag – 1. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Udatert arkivfoto, Rosa Parks tar bussen i Montgomery i Alabama. Scanpix/AP Photo/Daily Advertiser.
1955 - Rosa Parks buss-protest
Rosa Parks ble kjent verden rundt da hun 1. desember 1955 nektet å overlate sin plass på bussen i Alabama til en hvit passasjer. Parks ble pågrepet og bøtelagt for å ha brutt en «kommunal forordning». Protesthandlingen ses som en viktig del av opptakten til opphevelsen av raseskillelovgivningen i USA. SNL.no. Les også: – USAs åpne sår
Faksimile fra en av tekstene i funnet, via Claremont Colleges Digital Library.
1945 - Nag Hammadi-tekstene
Lokale bønder fant i løpet av desember 1945 en samling gnostiske skrifter nedgravd ved byen Nag Hammadi i Egypt. De koptiske oversettelser av eldre greske verk var begravd i en forseglet krukke. Samlingen omfatter 46 traktater fra 300-tallet e.Kr. Funnet har gitt ny forståelse av jødedom og kristendom i antikken. SNL.no.
Faksimile fra den første Donald-utgaven i Norge, via SNL.no (utsnitt).
1948 - Donald Duck får eget blad
Siden desember 1948 har det norske tegneserieheftet Donald Duck & Co. blitt utgitt. I 1949 hadde bladet 12 nummer, fra 1958 ble bladet utgitt ukentlig. Opplaget har vært synkende siden midten av 1980-tallet, og var i 2013 nede på 49.000 eksemplarer. Fra 2015 ble bare annethvert nummer av ukebladet gjort tilgjengelig i butikk. SNL.no. Les også: Arven etter Walt Disney

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev