På denne dag – 23. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

IBM Simon Personal Communicator i ladestasjon. Foto: Wikimedia.
1992 - «Den første smarttelefonen»
IBM Simon var en håndholdt mobiltelefon og PDA med berøringsskjerm. Det var den første mobiltelefonen som inkluderte telefon- og PDA-funksjoner i én enhet. På grunn av denne funksjonaliteten har IBM Simon blitt omtalt som «den første smarttelefonen». En prototype debuterte 23. november 1992 på Comdex-messen i Las Vegas. Wikipedia.
Skuespiller Jodie Whittaker ble sommeren 2017 annonsert som den neste Doctor Who. BBC via IMDb.
1963 - Første episode av Doctor Who
Den britiske science fiction-serien «Doctor Who» ble første gang sendt på BBC One 23. november 1963. Serien ble nedlagt i 1989, men gjenoppstod i 2005. Den handler om en mystisk tidsreisende, «Doktoren». Programmet er en viktig del av britisk popkultur, men også et kult-fenomen utenfor de britiske øyer. Wikipedia.
Ellen Johnson Sirleaf ved en gudstjeneste i Liberia, i forkant av valget i 2005. Scanpix/AP.
2005 - Afrikas første, demokratisk valgte, kvinnelige leder
Etter seieren i presidentvalget i Liberia 23. november 2005, ble Ellen Johnson Sirleaf Afrikas første, demokratisk valgte, kvinnelige statsleder. Sirleaf ble gjenvalgt i 2011, kort tid etter at hun mottok Nobels fredspris for sitt arbeid med å bygge opp igjen landet etter den andre liberiske borgerkrigen (1999-2003). SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev