På denne dag – 17. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En tsjekkoslovakisk kvinne tenner lys foran opprørspoliti på en av broene i Praha 21. november 1989. Scanpix/AP.
1989 - Fløyelsrevolusjonen begynner i Tsjekkoslovakia
Myndighetene tillot en markering i Praha til minne om studenter drept etter protest mot nazi-okkupasjonen i 1939. Demonstrantene i 1989 ropte slagord mot det sittende kommunistregimet, og ble møtt med politivold. De påfølgende ukene tiltok det folkelige kravet om demokrati i «Fløyelsrevolusjonen». SNL. Les også: Landene som ikke lenger eksisterer
Arnold Schwarzenegger tas i ed som guvernør i California, 17. november 2003. Scanpix/AP.
2003 - Governator
Hollywood-kjendis Arnold Schwarzenegger tiltrådte som guvernør i California. Han ble gjenvalgt og satt til 2011. Den østerrikskfødte politikeren tilhører den liberale fløyen i det republikanske partiet, og engasjerer seg sterkt for miljøvern. Han har også hatt en suksessrik karriere som bodybuilder og action-filmskuespiller. Wikipedia. Les også: Schwarzenegger refser Trump
Et containerskip på vei mot Rødehavet og Suezkanalen. Arkivfoto fra april 2017. Scanpix/REUTERS.
1869 - Suezkanalen åpner
Den moderne Suezkanalen ble åpnet etter ti års arbeid, og knyttet Middelhavet og Rødehavet sammen. Kanalen var bygget av en fransk bedrift på oppdrag for Egypt. En konvensjon fra 1888 sikret alle lands fartøy ferdsel. Kanalen er fremdeles en av verdens viktigste. Allerede i antikken fantes en tilsvarende kanal, men denne forfalt fra 700-tallet. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev