På denne dag – 10. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Butikk i Wien 10. nov. '38. 1400 synagoger og bedehus samt flere tusen butikker, leiligheter og gravsteder ble rasert. Wikimedia.
1938 - «Krystallnatten»
Den tyske regjeringen regisserte angrep mot jøder og jødiske interesser i «Det tredje riket». «Rikskrystallnatten» viser til glass fra knuste vinduer, og var nazipartiets eget begrep. Hendelsene ble søkt fremstilt som folkelig raseri, men ble i stor grad utført av paramilitære i SA og SS. Markerte starten på den mer systematiske forfølgelsen av jøder og andre grupper. SNL.
DS «Vesteraalen» under sin første seiling som hurtigrute i 1893. Foto: Hurtigruten.no/ Hurtigrutemuseet.
1881 - Vesteraalens Dampskibsselskab stiftet (senere Hurtigruten)
Rederiet ble stiftet på Stokmarknes med Richard With som initiativtaker, og startet den første Hurtigruten i 1893. Drev rutefart langs kysten og cruiselinjer til bl.a. Svalbard. Fusjonert med Ofotens Dampskibsselskab i 1988. Det nye selskapet fusjonerte i 2006 med Troms Fylkes Dampskibsselskap, og dannet Hurtigruten Group. Wikipedia, SNL.
En tegner har sett for seg møtet mellom Stanley og Livingstone. University of Southern California/Wikimedia.
1871 - «Dr. Livingstone, formoder jeg?»
Pressemannen Henry Stanley hadde fått i oppdrag av New York Herald å lete etter den britiske misjonæren David Livingstone, som hadde forsvunnet i Afrika. Etter 236 dagers reise fant han Livingstone ved Tanganyikasjøen 10. november 1871. Han skal ha hilst Livingstone med den berømte frasen i tittelen. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev