På denne dag – 4. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Carter etter åpningen av det innerste kammeret i Tutankhamons grav. Foto: New York Times' arkiver via Wikimedia.
1922 - Fant Tutankhamons gravkammer
Den britiske egyptologen Howard Carter og hans medarbeidere fant 4. november 1922 trappene ned til den egyptiske barnekongen Tutankhamons grav. Faraoen regjerte fra ca. 1336-1327 f.Kr. Han er særlig kjent på grunn av de eventyrlige skattene Carter fant i Kongenes dal, i den eneste intakte kongegraven fra «det nye riket». SNL, WikipediaLes også: Faraoenes skatter
Barack Obama i desember 2008, sammen med daværende senator Hillary Clinton, som ble hans utenriksminister. Scanpix/AP.
2008 - Barack Obama valgt til USAs president
Barack Hussein Obama II (f. 4. august 1961 på Hawaii i USA) ble valgt til USAs 44. president, for Det demokratiske partiet. Han var den første afroamerikaneren som ble president. Han ble gjenvalgt i 2012, og satt til januar 2017. Obama var tidligere senator for Illinois. SNL, Wikipedia. Les også: Norges fredsråd: – Kritikkverdige forhold under Obamas presidenttid
Tre ble drept ombord på Valdresekspressen på Filefjell mandag 4. november 2013. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
2014 - Drapene på Valdresekspressen
To menn og en kvinne ble drept om bord i Valdresekspressen, i Årdal i Sogn og Fjordane. Bussjåføren var blant ofrene. En asylsøker fra Sør-Sudan ble pågrepet og tiltalt. Han døde året etter av skader han fikk ved et selvmordsforsøk i Bergen fengsel. I etterkant ble politiet kritisert for responstid, valg av rute og mangelfull bevæpning. NTB. 

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev