På denne dag – 27. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Filmplakat via IMDb.
1950 - Oslo byrett forbyr norsk film
Tancred Ibsen, en av Norges mest innflytelsesrike regissører, hadde laget en film basert på romanen om lensmannsdrapene på Hønefoss i 1926, «To mistenkelige personer». Den gjenlevende gjerningsmannen gikk til sak for å stanse filmen, og Oslo byrett nedla visningsforbud 27. oktober 1950. Dommen ble opprettholdt i Høyesterett. I dag kan filmen leies via Filmarkivet.
Khi og rho er de to første bokstavene i det greske ordet for Kristus. Symbolet på en sarkofag fra det 4. århundret, inkl. bokstavene alfa og omega. (Wikimedia).
312 - Keiserens drøm
Keiser Konstantin den store skal ifølge samtidige kilder ha hatt en visjon før slaget ved Pons Milvius. Her fikk han beskjed om å bruke det dengang lite kjente kristne symbolet Khi-rho (bildet) i slaget. Han vant, og ble enehersker i Romerriket. Dette fikk stor betydning for kristendommens videre spredning og aksept. Keiseren lot seg selv ikke døpe før på dødsleiet. Wikipedia, SNL.
John Cleese (2 f.h.) i rollen som Basil Fawlty i «Fawlty Towers» (Hotell i særklasse). Foto fra serien via IMDb.
1939 - John Cleese født
Den engelske produsenten og komikeren John Marwood Cleese var på slutten av 60-tallet med på å grunnlegge komikergruppen Monty Python, som lagde flere tv-serier for BBC og fire spillefilmer. I Norge er han også godt kjent for «Hotell i særklasse», som han lagde med sin første (av fire) koner, Connie Booth, på 70-tallet. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev