På denne dag – 21. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Nightingale ble myteomspunnet i egen levetid, ikke minst på grunn av innsatsen under Krimkrigen. «The Lady with the Lamp» var et tilnavn hun fikk. Wikimedia.
1854 - Florence Nightingale til Krimkrigen
Florence Nightingale og en stab på 38 sykepleiere ble sendt til det britiske feltsykehuset i Istanbul. Hun ble verdensberømt for denne tjenesten, og ble en pioner i utviklingen av moderne, profesjonell sykepleie. Krimkrigen sto mellom Russland og Det osmanske riket (som hadde støtte fra bl.a. Storbritannia) 1853-1856. Wikipedia.
Overlevende bringes i land i Rørvik. Foto: NTB KORR / Scanpix
1962 - MS Sanct Svithun forliser
41 omkom da MS «Sanct Svithun» grunnstøtte og sank ved Folda utenfor Nord-Trøndelag, på vei til Rørvik. Ulykken skyldtes feilnavigering i hardt vær, men misforståelser og radiovansker forverret utfallet. Det var det største forliset i Norge i fredstid til da. Skipet hadde gått som hurtigrute for Det Stavangerske Dampskibsselskap 1950-1962. Wikipedia.
Slagscene fra Trafalgar. Maleri av Auguste Mayer (1836). Via Wikimedia.
1805 - Slaget ved Trafalgar
Det viktigste sjøslaget under Napoleonskrigene, og det sentrale sjøslaget i det 19. århundret. 27 krigsskip fra britiske Royal Navy ødela den fransk-spanske flåten med 33 skip, vest for Kapp Trafalgar i Spania. Britenes viseadmiral Horatio Nelson døde i slaget. Britisk marine skulle fortsette å dominere verdenshavene i hundre år etter. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev