På denne dag – 15. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kinas første bemannede romskip letter fra Gansu-provinsen onsdag 15. oktober 2003. Scanpix/AP.
2003 - Kinas første bemannede romferd
Shenzhou 5 var Kinas første romfartøy med et menneske ombord, og ble skutt opp 15. oktober 2003, på en «Lang marsj 2F»-bærerakett. Astronauten Yang Liwei var eneste besetningsmedlem, og ferden varte et knapt døgn. Kina ble det tredje landet i verden med uavhengig bemannet romfart. Wikipedia. Les også: Kinas ferd mot romstasjon
Charlie Chaplin som diktator Adenoid Hynkel av Tomainia. Stillbilde fra filmen. Scanpix/AP.
1940 - Premiere på Chaplins «Diktatoren»
Filmen «Diktatoren» (The Great Dictator) er en satirisk sosial kommentar, med Charlie Chaplin i hovedrollen og produsent- samt regissørstolen. Filmen er en dramatisk komedie med klare referanser til det daværende nazi-regimet i Tyskland. Filmen ble forbudt i flere deler av Europa under andre verdenskrig. Wikipedia.
Sovjetunionens statsminister Nikita Khrusjtsjov gestikulerer under en tale i FNs generalforsamling i 1960. Scanpix/AP.
1964 - Sovjet: Khrusjtsjov avsettes
Nikita Khrusjtsjov ble avsatt som statsminister og førstesekretær i kommunistpartiet. Han hadde da vært statsminister siden 1958. Motstanderne mente bl.a. han hadde ført en «sterkt personlig preget politikk», og skadet forholdet til Kina. Han levde siden som pensjonist i Moskva. Leonid Brezjnev overtok som førstesekretær og partileder. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev