På denne dag – 8. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Flyfoto av den hardt rammede byen Balakot i pakistanske North West Frontier Province, dagen etter skjelvet. Scanpix/AP.
2005 - 88.710 døde i jordskjelv
2005-jordskjelvet i Kashmir hadde episenter i den pakistanskkontrollerte delen av området, 95 kilometer nordøst for hovedstaden Islamabad. Styrken var mellom 7,6 og 7,8 på Richters skala. Flere byer og landsbyer i nærheten ble rasert. Offisielle pakistanske kilder oppga 87.350 drepte, på indisk side ble det meldt om 1360 døde. Wikipedia.
Halen av SAS-flyet lå igjen på rullebanen i Milano, mandag 8. oktober 2001. Scanpix/AP.
2001 - Linate-ulykken
Flyulykke mellom et rutefly fra SAS og et privat Cessna på Linate-flyplassen i Milano. Flyene kolliderte på rullebanen. 118 mennesker mistet livet, 3 av disse nordmenn. Ulykken er den nest største flyulykken i Italia. SAS-flyet, et MD-87, var på vei til Kastrup flyplass i København. Ulykken skyldtes menneskelig svikt og rutinebrudd. Wikipedia.
Einar Gerhardsen avlegger sin stemme 8. oktober 1945. Foto: NTB / Scanpix
1945 - Første stortingsvalg etter krigen
Det norske valget høsten 1945 var det første frie parlamentsvalg i et av de tidligere tysk-okkuperte land i Europa. Valget sikret Arbeiderpartiet knapt flertall til å regjere alene, med Einar Gerhardsen som statsminister. Partiet satt med makten 1945-1965, med unntak av én måned i 1963. En annen stor vinner i 1945 var Norges Kommunistiske Parti, med 11 mandater. Kilde: NTB/SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev