På denne dag – 4. oktober

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Orientekspressen i 1883. Fra «Orient-Express, König der Züge», via Wikimedia.
1883 - Orientekspressen
Det berømte luksustoget mellom Paris og Istanbul hadde første ferd på skinnene. Reisetiden var de første årene 56,5 timer, og Orientekspressen hadde avgang fra Paris hver mandag. Etter andre verdenskrig sank standarden og driften ble ulønnsom. Den opprinnelige Orientekspressen ble innstilt i 1977. Les også: – Ta Orientekspressen
Modell av Sputnik 1 ved Det amerikanske luft- og romfartsmuseet. Foto: NSSDC/NASA, via Wikimedia.
1957 - Sputnik 1
Med Sovjets oppskytning av Sputnik 1 («Satellitt 1») var romalderen i gang. Det var den første kunstige satellitten til å gå i bane om jorden. Den var en 58 cm bred metallkule med fire radioantenner. Signalene kunne peiles inn jorden rundt i 21 dager, til batteriene gikk tom. Sovjets suksess ga støtet til romkappløpet med USA. Les også: – Laika betalte en høy pris
Norsk Ukeblad fra 1954, detalj av forsiden. Foto: Stiftelsen Nordmøre Museum, via digitaltmuseum.no.
1933 - Norsk Ukeblad
Norsk Ukeblad ble grunnlagt av Ernst G. Mortensen i 1933. Det var Norges største ukeblad frem til Hjemmet gikk forbi på 70-tallet. I 1950 var opplaget på ca. 280.000, i begynnelsen av 1980-årene hadde det steget til over 320.000, senere sterkt redusert for papirutgaven. I dag utgis magasinet av Egmont. Kilder: SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev