Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1969 - Abbey Road utgis

Foto: AP Photo/Fabian Bimmer

1969 - Abbey Road utgis

The Beatles 11. studioalbum «Abbey Road» er det siste bandet spilte inn og det nest siste de utga. Albumet fikk blandede anmeldelser da det ble utgitt 26. september 1969, men i senere tid mener mange kritikere at det er det beste bandet har gitt ut. Det er fortsatt et av bandets mest solgte. Wikipedia.

1687 - Parthenon i Athen sprenges

Parthenon slik bygget en gang var, illustrasjon av Vincenzo Coronelli, offentliggjort et år etter ødeleggelsen. Via Wikimedia.

1687 - Parthenon i Athen sprenges

Parthenon-tempelet ble i antikken oppført på Akropolis og var viet Athens skytsgudinne, Athene. Under Den store tyrkiske krig angrep venetianerne byen. Tyrkerne brukte tempelet som kruttlager, og da en artillerigranat rammet gikk det i luften og Parthenon ble delvis ødelagt. Blant annet forsvant taket, og mange skulpturer gikk i bakken. Wikipedia

1908 -  Byen é Bergen, og laget é Brann

Dette motivet er publisert på historie.brann.no over tittelen «1909: Første kampen».

1908 -  Byen é Bergen, og laget é Brann

Ski- og Fodboldklubben Brann ble stiftet 26. september 1908 av Christen K. Gran og Birger Gjestland. Den første kampen ble spilt mot Bergens Fotboldklub 1. januar 1909, i en kamp som endte 1-1. I august samme år kom den første seieren, da Stavanger Idrettsforening ble slått 3-2 i Stavanger. Wikipedia