På denne dag – 26. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Albumcoveret som viser bandmedlemmene som går over gata har blitt et av verdens mest kjente og kopierte motiver. Foto: AP Photo/Fabian Bimmer
1969 - Abbey Road utgis
The Beatles 11. studioalbum «Abbey Road» er det siste bandet spilte inn og det nest siste de utga. Albumet fikk blandede anmeldelser da det ble utgitt 26. september 1969, men i senere tid mener mange kritikere at det er det beste bandet har gitt ut. Det er fortsatt et av bandets mest solgte. Wikipedia.
Parthenon slik bygget en gang var, illustrasjon av Vincenzo Coronelli, offentliggjort et år etter ødeleggelsen. Via Wikimedia.
1687 - Parthenon i Athen sprenges
Parthenon-tempelet ble i antikken oppført på Akropolis og var viet Athens skytsgudinne, Athene. Under Den store tyrkiske krig angrep venetianerne byen. Tyrkerne brukte tempelet som kruttlager, og da en artillerigranat rammet gikk det i luften og Parthenon ble delvis ødelagt. Blant annet forsvant taket, og mange skulpturer gikk i bakken. Wikipedia.
Dette motivet er publisert på historie.brann.no over tittelen «1909: Første kampen».
1908 - Byen é Bergen, og laget é Brann
Ski- og Fodboldklubben Brann ble stiftet 26. september 1908 av Christen K. Gran og Birger Gjestland. Den første kampen ble spilt mot Bergens Fotboldklub 1. januar 1909, i en kamp som endte 1-1. I august samme år kom den første seieren, da Stavanger Idrettsforening ble slått 3-2 i Stavanger. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev