På denne dag – 22. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Omtrent en million mennesker døde under den første Golfkrigen, og enda flere ble såret og drevet på flukt. Foto: Wikimedia Commons
1980 - Iran-Irak-krigen
Iran–Irak-krigen, også kalt den første golfkrigen, begynte da Irak invaderte Iran 22. september 1980. Konflikten mellom landene var politisk, kulturell og religiøs. I tillegg hadde Saddam Hussein ambisjoner om å gjøre Irak dominerende i regionen. Krigen utviklet seg til å bli en lang utmattelseskrig og etterlot grensene uforandret. SNL.
Røde Kors Hjelpekorps i Trondheim under krigen. I dag har organisasjonen omtrent 50.000 frivillige i Norge. Foto: Trondheim byarkiv.
1865 - Norges Røde Kors grunnlagt
Daværende statsminister Frederik Stang grunnla Norges Røde Kors i 1865 som «Foreningen for Pleje av syke og saarede i Feldt og for Understøtelse av Saarede og Faldenes Efterladte». Røde Kors er verdens største humanitære nettverk, og den norske foreningen er en av verdens eldste nasjonale Røde Kors-foreninger. Wikipedia.
«Tirpitz» i Kåfjorden. Foto: U.S. Naval Historical Center via Wikimedia.
1943 - Tirpitz angrepet av dvergubåter i Kåfjord
Tirpitz, det største slagskipet tyskerne bygget, var stasjonert på norskekysten. Etter angrepet mot den norske garnisonen på Svalbard i september 1943 dro det tilbake til Kåfjord i Finnmark, der det 22. september 1943 ble skadd av britiske dvergubåter. I april 1944 ble det bombet av britiske fly, men først i november '44 klarte britiske Lancaster-fly å senke skipet ved Tromsø. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev