På denne dag – 21. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kong Haakon fikk et slag i 1955, og kronprins Olav tiltrådte som regent under kongens langvarige sykdom. Foto: Wikimedia Commons.
1957 - Kong Haakon VII dør
Prins Carl av Danmark skiftet navn til Haakon da han ble valgt til å være konge av Norge etter unionsoppløsningen i 1905. Kong Haakon var en høyt respektert monark, særlig under andre verdenskrig da han ble et symbol på norsk motstand mot okkupasjonsmakten. Han døde som en høyt elsket konge på Slottet den 21. september 1957. Wikipedia.
Hobbiten vart omsett til bokmål i 1972 og i 1998. I 2008 kom boka òg ut på nynorsk.
1937 - Tolkien gir ut Hobbiten
Den engelske forfattaren J.R.R. Tolkien debuterer med barneboka «Hobbiten», inspirert av norrøn mytologi. Boka introduserer fantasiverda Midgard og hobbiten Bilbo, som me møter att i «Ringenes herre». Boken ble filmatisert i form av en trilogi mellom 2012 og 2014. Wikipedia Les også: Hobbiten – frå tynn bok til triologi på ni timar
Det første flyet til Luftforsvaret, her på Kjeller flyplass i 1913. Foto: Anders Beer Wilse / Wikimedia Commons
1912 - Norges første flyplass
Kjeller flyplass i Akershus er en militær flyplass, og den første i Norge. Første flytur fra Kjeller fant sted 21. september 1912, ni år etter verdens første motoriserte flyvning. Det gjør den til en av de eldste i verden. I dag er det blant annet flyveopplæring på Kjeller, og den første flyeleven på flyplassen var Roald Amundsen. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev