På denne dag – 18. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Hans teknikk og gitarstil gjorde ham til en unik artist. Foto: AP Photo
1970 - Jimi Hendrix dør
Artisten Jimi Hendrix blir sett på som en av tidenes beste gitarister, og mange av dagens artister i flere sjangre er inspirert av hans musikk. Hendrix døde etter å ha blandet alkohol og sovepiller 18. september 1970, bare 27 år gammel. Wikipedia.
Deler av orginalplakaten til Warner Bros.-filmen som ble vist. Foto: Warner Bros. Production
1929 - Norges første lydfilm
Den aller første lydfilmen som ble vist i Norge var musikalen «The Singing Fool» med skuespiller Al Jolson i hovedrollen. Filmen hadde premiere på Eldorado kino i Oslo 18. september 1929. Filmen var ikke tekstet, så det var laget et eget hefte hvor man kunne lese dialogen og sangtekstene for alle i publikum som ikke snakket engelsk. SNL.
Dette er det aller første bildet som viser månen og jorda samtidig. Foto: NASA
1977 - Voyager 1s historiske bilde
Voyager 1 ble skutt opp tidlig i september for å utforske de ytre delene av solsystemet. Knappe to uker senere tok romsonden det første enkeltbildet som viser månen og jorda samtidig. Det var forventet at romsonden skulle vare i fem år, men 40 år senere sendte den fortsatt data hjem. Romsonden forlot solsystemet i august 2012. EDN.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev