Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1970 - Jimi Hendrix dør

Hans teknikk og gitarstil gjorde ham til en unik artist. Foto: AP Photo

1970 - Jimi Hendrix dør

Artisten Jimi Hendrix blir sett på som en av tidenes beste gitarister, og mange av dagens artister i flere sjangre er inspirert av hans musikk. Hendrix døde etter å ha blandet alkohol og sovepiller 18. september 1970, bare 27 år gammel. Wikipedia.

1929 - Norges første lydfilm

Deler av orginalplakaten til Warner Bros-filmen som ble vist. Foto: Warner Bros Production

1929 - Norges første lydfilm

Den aller første lydfilmen som ble vist i Norge var musikalen «The Singing Fool» med skuespiller Al Jolson i hovedrollen. Filmen hadde premiere på Eldorado kino i Oslo 18. september 1929. Filmen var ikke tekstet, så det var laget et eget hefte hvor man kunne lese dialogen og sangtekstene for alle i publikum som ikke snakket engelsk. SNL.

1977 - Voyager 1s historiske bilde

Dette er det aller første bildet som viser månen og jorda samtidig. Foto: NASA

1977 - Voyager 1s historiske bilde

Voyager 1 ble skutt opp tidlig i september for å utforske de ytre delene av solsystemet. Knappe to uker senere tok romsonden det første enkeltbildet som viser månen og jorda samtidig. Det var forventet at romsonden skulle vare i fem år, men 40 år senere sendte den fortsatt data hjem. Romsonden forlot solsystemet i august 2012. EDN.