På denne dag – 17. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Bernadotte organiserte de hvite bussene som evakuerte omtrent 20.000 norske og danske krigsfanger. Foto: Sveriges Røde Kors / Wikimedia Commons.
1948 - Drapet på Folke Bernadotte
Den svenske greven Folke Bernadotte var leder av Røde Kors og diplomat. Han var internasjonalt anerkjent for sine vellykkede hjelpeaksjoner, som de hvite bussene som evakuerte norske og danske fanger fra konsentrasjonsleirene. Han ble drept i Jerusalem av jødiske terrorister 17. september 1948 etter å ha meglet frem et varig våpenhvile i Palestinakonflikten. SNL
Togene kolliderte like sør for Nidareidtunnelen. Foto: Trondheim Byarkiv
1921 - Åpningen av Dovrebanen
Dovrebanen var opprinnelig bare strekningen mellom Dombås og Støren da den åpnet 17. september 1921. Et stort antall prominente gjester hadde kommet til Trondheim for å overvære åpningen, og da de skulle reise tilbake til hovedstaden kvelden etter, kolliderte toget med et annet. Seks personer omkom og 12 ble skadet i togulykken. Wikipedia
Frida Kahlo fikk kultstatus i mange feministiske kretser i siste halvdel av 1900-tallet. Foto: Guillermo Kahlo
1925 - Frida Kahlos ulykke
Atten år gammel havnet meksikanske Frida Kahlo i en bussulykke hvor hun nesten mistet livet. Flere brudd, blant annet i ryggen, gjorde at 18-åringen ble lenket til sengen i månedsvis. Sengeliggende begynte hun å male, og etterhvert ble hun en anerkjent kunstner. Bildene hennes var skarpe skildringer av smerte og det harde livet kvinner levde. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev