På denne dag – 15. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Sir Alexander Flemming arbeider i sitt laboratorium. Maleri av Ethel Leontine Gabain 1944/Imperial War Museum.
1928 - Penicillin oppdages
Den skotske biologen Alexander Flemming forsøkte å finne en kur mot infeksjoner da arbeidet ble avbrutt av ferie. Han glemte glassene med stafylokokk-kulturer, og da han kom hjem hadde det kommet muggsopp på et av dem. Bakteriene rundt soppen var forsvunnet, og da Flemming isolerte soppen forsto han at den skilte ut et stoff som drepte bakterier. Historienet.no
Husmor i aksjon, ca. 1950. Fra NTB Scanpix' arkiv.
1915 - Norsk Husmorforbund stiftet
Hjemmenes Vels Landsforbund skulle styrke helse og kosthold, i tillegg til husmorsaken. Navnet Norsk Husmorforbund kom i 1933. Forbundet har bidratt til hjemmehjelpsordningen, aldersgrenser på kino, husmorskoler, krisesentere og helsestasjoner. Norges Kvinne- og familieforbund fra 1997. Les også: Husmorboka kaster lys over Norges glemte arbeidsplass 
Familien til 14 år gamle Carol Robertson, som ble drept i bombeangrepet, under begravelsen. Scanpix/AP.
1963 - Ku Klux Klans terrorangrep mot en kirke
Menigheten Sixteenth Street Baptist Church ble offer for et av de verste angrepene mot svarte under borgerrettskampene, da medlemmer av Ku Klux Klan plasserte dynamitt under trappen til kirkens inngangsparti. Eksplosjonen tok livet av fire jenter, tre 14-åringer og en 11-åring, og skadet 22 andre. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev