Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1901 - Kaffistova opnar

Kaffistova i Stortorget 8 fotografert i 1910. Foto: Anders Beer Wilse - Oslo Museum (CC BY-SA 3.0).

1901 - Kaffistova opnar

Bondeungdomslaget opnar Kaffistova i Øvre Slottsgate i Oslo, og reklamerer med «Fyrsteklasses kafé med tridjeklasses prisar». Ungdomslagsrørsla opnar til saman over 160 kaffistover landet rundt; Kaffistova i Oslo var den første og er ei av dei få som framleis finst. Allkunne Les også: Så mykje caffe latte drikk me i Oslo

1915 - Første flytur i Nord-Norge

Fra landingen på Jæren etter Nordsjø-flygningen i 1914. NTB-arkiv

1915 - Første flytur i Nord-Norge

Polarforskeren Tryggve Gran gjennomførte den første flyvning i Nord-Norge med et fly av typen Blériot XI. Han lettet fra et jorde nær Elvenes i Salangen. Sommeren før hadde brukt samme fly til å bli førstemann som fløy over Nordsjøen. Flyet ble siden kjøpt av Hæren, og utgjorde sammen med fire franske Farman MF.7 Norges første luftflåte. Wikipedia

1966 - Star Trek har USA-premiere

Den hamskiftende romskapningen, her i Nancy Craters skikkelse, gjør seg klar til å utvinne salt fra stjerneflåtens kaptein Kirk. Wikimedia.

1966 - Star Trek har USA-premiere

«The Man Trap» var første episode av science fiction-serien Star Trek, som ble et kultfenomen de kommende tiår. Her møtte seerne mannskapet på stjernekrysseren USS Enterprise. De besøker en romkoloni for å gjøre medisinske undersøkelser, men får trøbbel med en utenomjordisk skapning som vil utvinne salt fra kroppene deres. Wikipedia.