På denne dag – 8. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kaffistova i Stortorget 8 fotografert i 1910. Foto: Anders Beer Wilse - Oslo Museum (CC BY-SA 3.0).
1901 - Kaffistova opnar
Bondeungdomslaget opnar Kaffistova i Øvre Slottsgate i Oslo, og reklamerer med «Fyrsteklasses kafé med tridjeklasses prisar». Ungdomslagsrørsla opnar til saman over 160 kaffistover landet rundt; Kaffistova i Oslo var den første og er ei av dei få som framleis finst. Allkunne Les også: Så mykje caffe latte drikk me i Oslo
Fra landingen på Jæren etter Nordsjø-flygningen i 1914. NTB-arkiv
1915 - Første flytur i Nord-Norge
Polarforskeren Tryggve Gran gjennomførte den første flyvning i Nord-Norge med et fly av typen Blériot XI. Han lettet fra et jorde nær Elvenes i Salangen. Sommeren før hadde brukt samme fly til å bli førstemann som fløy over Nordsjøen. Flyet ble siden kjøpt av Hæren, og utgjorde sammen med fire franske Farman MF.7 Norges første luftflåte. Wikipedia.
Den hamskiftende romskapningen, her i Nancy Craters skikkelse, gjør seg klar til å utvinne salt fra stjerneflåtens kaptein Kirk. Wikimedia.
1966 - Star Trek har USA-premiere
«The Man Trap» var første episode av science fiction-serien Star Trek, som ble et kultfenomen de kommende tiår. Her møtte seerne mannskapet på stjernekrysseren USS Enterprise. De besøker en romkoloni for å gjøre medisinske undersøkelser, men får trøbbel med en utenomjordisk skapning som vil utvinne salt fra kroppene deres. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev