På denne dag – 4. september

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En Google-ansatt farer gjennom Googles kontorer i München på sykkel i 2007. Scanpix/AP.
1998 - Google grunnlegges
Google er en amerikansk teknologibedrift som først slo seg opp med nettsøk. Grunnlagt av Larry Page og Sergey Brin mens de var studenter ved Stanford University. Googles mange interesser er idag organisert i konglomeratet Alphabet Inc, som i 2016 hadde en markedsverdi på 4122 milliarder kr. Wikipedia.
Bildet er tatt ved Griegs dødsleie på Bergen kommunale sykehus av den norske fotopioneren Anders Beer Wilse. Via Nasjonalbiblioteket.
1907 - Edvard Grieg dør
Edvard Hagerup Grieg, Norges kanskje største komponist gikk bort, 64 år gammel. Grieg ønsket å skape en ny norsk musikkstil, med folkeviser og slåtter som inspirasjon. Han var en sentral representant for den nordiske romantikken på 1800-tallet. SNL.no.
Stereografi viser Graf Zeppelin over Egypt i 1931. Keystone View Company/Wikimedia.
1929 - Graf Zeppelin jorden rundt
Det tyske luftskipet Graf Zeppelin fullførte sin jordomseiling på 20 dager i Friedrichshafen. LZ 127 regnes som et av de mest vellykkede i luftskipenes historie. Det debuterte i 1928, og krysset jevnlig Atlanterhavet uten ulykker. Skipet på 236,6 meter hadde plass til 18-20 passasjerer i ti dobbeltlugarer med stor luksus. Mannskapet talte 40-45. SNL, Airships.net.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev