På denne dag – 29. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Et russisk fly med 141 mennesker om bord styrtet på Operafjellet ved Longeyarbyen på Svalbard. Alle omkom. NTB-arkivfoto: Aleksander Nordahl.
1996 - Operafjellulykken
Et russisk Tupolev-fly (Tu-154) kolliderte med det 952 meter høye Operafjellet på Svalbard under innflygning til Longyearbyen. 141 omkom. Det var den største flyulykken på norsk territorium. Til sammen 1,5 millioner kroner samlet inn av norsk fagbevegelse ble overrakt de etterlatte i den norske ambassaden i Moskva. SNL, NTB.
Kronprins Harald og Sonja Haraldsen med garden utenfor Slottet. NTB arkivfoto / Scanpix
1968 - Kronprins Harald giftet seg med Sonja Haraldsen
Kronprins Harald og Sonja Haraldsen giftet seg i Oslo domkirke. De møttes 1959, men det tok ni år før forlovelsen ble gjort kjent. Enkelte mente det ville bli «slutten for monarkiet» om kronprinsen giftet seg borgerlig. Kong Olav ga sitt samtykke, slik Grunnloven krever, etter at kronprinsen stilte ultimatum. NBL. Les også: Kongen: 80 år? Det er da ikke oss
Bryan Vernon og Dorothy Bell reddes ned fra taket sitt etter at orkanen rammet. Arkivfoto 29. august 2005. Scanpix/AP.
2005 - Orkanen Katrina når New Orleans
Orkanen passerte sørøst for New Orleans i USA 29. august. Stormene førte til 23 brudd i dreneringskanalen og dikene rundt byen. I løpet av to dager var 80 prosent av byen oversvømt. 1464 mistet livet i delstaten Louisiana i perioden naturkatastrofen varte. Wikipedia. Les også: New Orleans markerte tiårsdagen (2015)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev