På denne dag – 22. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Stillbilde fra overvåkingsvideo og foto av «Madonna»-versjon i Nasjonalgalleriet. Scanpix.
2004 - Væpnet ran på Munch-museet
Versjoner av de verdenskjente Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» ble stjålet i et væpnet ran av Munch-museet på Tøyen i Oslo. Bildene kom til rette i august 2006. Seks personer ble tiltalt, tre dømt. Flere hevdet ranet var en bestilling for å svekke etterforskningen av NOKAS-ranet et halvt år i forveien. NTB m.fl. Les også: Ingen dusør utbetalt etter Munch-ranet
Valgkamp i Kristiania 1921. Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek. Via partiets Flickr-konto (CC BY-NC-ND 2.0).
1887 - Arbeiderpartiet stiftes
Det Forenede norske Arbeiderparti ble stiftet i Arendal. Stiftelsesmøtet vedtok ikke et sosialistisk program, men hadde allmenn stemmerett som hovedkrav. Først i 1889 ble det vedtatt at «råstoffene og produksjonsmidlene (bør) etter hvert tilfalle dem der har frembrakt samme». SNL. Les også: Martin Kolberg: – Det gjør vondt den dag i dag
Arkivfoto fra byggingsarbeidet: Erik Johansen / SCANPIX
1999 - Romeriksporten åpnes
Norges lengste jernbanetunnel (14,58 km), på Gardermobanen mellom Oslo og Lillestrøm. Tillater hastigheter på 210 km/t. Under utbygging ble det i 1997 påvist lekkasjer der vannstanden i flere tjern i Østmarka sank, og det ble funnet setningsskader på boliger i Hellerud bydel. Tunnelen åpnet for Flytoget til den nye hovedflyplassen på Gardermoen 22. august 1999. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev