På denne dag – 15. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Samisk flagg på Oppsal i Oslo. Arkivfoto: Jon Eeg/Scanpix
1986 - Det samiske flagget
I dag er det samisk flaggdag, som markering av at sameflagget blei godkjent av den 13. nordiske samekonferansen i Åre på denne datoen. Flagget er designa av Astrid Båhl med tradisjonelle samiske fargar. Sirkelen symboliserer sola og månen (Wikipedia). Test kunnskapen: Den store samequizen
Festivaldeltaker med matrasjon under Woodstock Music Festival 15. august 1969. Scanpix/AP.
1969 - Woodstock-festivalen
Musikkfestivalen nær byen Woodstock i den amerikanske delstaten New York 15-18. august 1969 regnes som et høydepunkt for hippiekulturen. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana og Joan Baez var blant artistene. Det var ventet ca. 200.000 gjester, men en halv million samlet seg på jordet til Max Yasgur. SNL.
Dampdrevet gravemaskin i det som skulle bli Panama-kanalen, 20. mai 1913. Scanpix/AP.
1914 - Panamakanalen åpnes
Norske «Fram» skulle være første skip gjennom, men åpningen ble sterkt forsinket og mannskapet ga opp ventingen. Det amerikanske frakteskipet «SS Ancon» passerte først gjennom den nyåpnede kanalen, 15. august 1914. Kanalen ga en etterlengtet forbindelse mellom Atlanterhavet og Stillehavet. SNLSe også: Panama avduker utvidet kanal (2016)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev