På denne dag – 7. august

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Grete Waitz krysser målstreken 7. august 1983. Foto: Scanpix/AP.
1983 - Waitz tar første gull i et friidretts-VM
Søndag 7. august 1983 åpnet det aller første VM i friidrett i Helsingfors. Den første øvelsen var maraton for kvinner, og den ble vunnet suverent av Norges store friidrettsprofil på denne tiden, Grete Waitz. Kilde: NRK | Se video: Slik løper du riktig
Norsk slipeskivefabrikk innringet på bildet fra 1949. Vilhelm Skappel/Widerøes Flyveselskap/Oslo byarkiv - oslobilder.no (CC-by-sa).
1944 - Eksplosjon i Norsk slipeskivefabrikk
Klokken ti på fem om morgenen får det nazistiske Statspolitiet i Oslo telefon om at det har vært en stor eksplosjon i Norsk Slipeskivefabrikk. «Ødeleggelsen i fabrikken nokså stor. Det antas å være sabotasje.» Les hva som skjedde og hvem som sto bak på ABC Nyheters «Krigsommeren».
Kon-Tiki etter ankomst til Papeete på Tahiti. Thor Heyerdahl og hans mannskap på fem tilbrakte 101 dager på balsaflåten over Stillehavet. Scanpix/AP.
1947 - Kon-Tiki strander på Raroiarevet
Etter å ha drevet 8.000 kilometer over Stillehavet fra Peru, strandet Thor Heyerdahls ekspedisjon på øya Tuamotu. Formålet med ferden var å vise at søramerikanske indianere kunne ha nådd Polynesia med sine flåter. En dokumentarfilm om ekspedisjonen vant Oscar i 1951. Flåten er i dag utstilt på Kon-Tiki Museet i Oslo. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev