Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1990 - Golfkrigen

Amerikanske stridsfly over kuwaitiske oljebrønner, satt i brann av den irakiske hæren på retrett i 1991. Foto: US Air Force.

1990 - Golfkrigen

Saddam Husseins Baath-regime i Irak invaderte Kuwait og truet Saudi-Arabia. Halvparten av verdens til da kjente olje- og gassreserver befant seg i disse tre landene. Da Irak ikke etterkom kravet fra FNs Sikkerhetsråd om å trekke seg ut av Kuwait innen 15. januar 1991, angrep en koalisjon Irak 17. januar. Det største bidraget kom fra USA, som stilte med 530.000 soldater. SNL.

1988 - Karen har navnedag (ifølge Almanakkforlaget)

Karen er dansk kortform av Katharina, fra gresk katharos, «ren». Foto: forfatteren Karen Blixen. Scanpix/AP.

1988 - Karen har navnedag (ifølge Almanakkforlaget)

Navnedagsfeiring basert på helgenkalenderen falt i Norge bort med reformasjonen. Navnene ble likevel trykket i almanakker til 1911. Almanakkforlaget lanserte i 1988 en kalender med nye navnedager. Listen har ingen offisiell status: «(...) forlaget er (...) produsent, utgiver og eier av navnedagsrekkefølgen i Norge». Wikipedia.

1969 - Kruttrøyk på TV

Noen av skuespillerne fra serien, deriblant Burt Reynolds. CBS Television/Wikimedia.

1969 - Kruttrøyk på TV

Første episode av den amerikanske westernserien «Kruttrøyk» blir sendt på NRK, teksta på nynorsk. 112 episodar av serien blir sendt på laurdagskveldane fram til 1974, med svært gode sjåartal. Allkunne/ Wikipedia. Frå Framtida.no: 101 tv-seriar du bør sjekka ut