På denne dag – 25. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Møte i Europaparlamentet i Strasbourg, øst i Frankrike, 14. juni 2017. Scanpix/AFP.
1952 - Den europeiske kull- og stålunionen
Den europeiske kull- og stålunionen trådte i kraft. De første medlemmene var Belgia, Frankrike, Italia, Luxembourg, Nederland og Vest-Tyskland. I 1967 ble Kull- og stålunionen, Fellesmarkedet og Det europeiske atomenergifellesskap slått sammen til De europeiske fellesskap (EF), Den europeiske union (EU) fra 1993. SNLLes også: Hvor går Europa etter Brexit? (2017)
Vingen til flyet tok fyr allerede ved avgang. Her sett gjennom et bilvindu. Stillbilde fra tv. Scanpix/AP.
2000 - Concorde-ulykken i Gonesse
Et Concorde overlydsfly fra Air France havarerte, og 113 mistet livet. To minutter etter avgang traff det bakken i den franske småbyen Gonesse. Av hensyn til sikkerheten ble alle Concorde satt på bakken for godt i 2003. De supersoniske flyene hadde fungert som rutefly siden 1976. Gjennomsnittstiden New York-Paris var 3,5 timer, mot 8 timer for vanlige passasjerfly. SNL.
Kong Karl, en mann med mange bekymringer. Bibliothèque Nationale via Wikimedia.
864 - Karl den skallede hamler opp med vikingene
Vest-Frankerrikets kong Karl den skallede utstedte Pistres-ediktet 25. juli 864, som et tiltak mot vikingenes årlige herjinger av rikets kyster og innland (ved hjelp av elvene). Alle menn med hest måtte bidra til en mobil styrke mot angriperne. Det ble også gitt ordre om å bygge broer for å hindre langskipene, samt stans av våpensalg til vikingene. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev