På denne dag – 19. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

«Ocean Traveler» før utsleping fra Dusavika utenfor Stavanger, juli 1966. Foto: Børretzen/Aktuell/Scanpix
1966 - Første leteboring på norsk sokkel
Essos borefartøy «Ocean Traveler» påbegynte den første leteboringen på norsk sokkel. Boringen skjedde 180 km sørvest for Stavanger. I løpet av 84 dager ble det boret til 3015 meter. Det ble ikke funnet olje, men prøvene bekreftet den type sedimentlag man håpet på. Kilde: Norsk olje og gass. Les også: Norge hadde flaks ved starten av «oljeeventyret»
«Lady Jane Greys henrettelse» av Paul Delaroche (1833), via Wikimedia.
1553 - Nidagers-dronningen
Jane Grey ble tvunget fra makten etter kun ni dager som Englands dronning. Da kong Edvard hadde blitt syk tidligere samme år var Jane protestantenes kandidat til tronen. I mellomtiden samlet katolikkenes kandidat, Maria 1 «den Blodige», støtte. Etter en tids fengsel i Tower of London ble Grey funnet skyldig i høyforræderi, og halshugd med sin mann. SNL.
Den olympiske ild brenner i Lenin Stadion i Moskva, juli 1980. AP/Scanpix.
1980 - Norge boikotter OL i Moskva
Sommerlekene 19. juli-3. august var de første i Øst-Europa, og første OL i et sosialistisk land. Anført av USA valgte 65 land, deriblant Norge, å boikotte lekene på grunn av Sovjetunionens krig i Afghanistan. Dette førte til en tilsvarende sovjetisk boikott av Sommer-OL i Los Angeles i 1984. WikipediaLes også: Politikk og OL gjennom 100 år (2008)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev