På denne dag – 15. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Scanpix/NTB. Michael Jackson vinker til fansen fra taket av Grand Hotel i Oslo, 14. juli 1992.
1992 - Michael Jackson i Norge
Michael Jackson holdt sin første konsert i Norge på Valle Hovin Stadion i Oslo. Konserten var en del av Dangerous-turneen. Han hilste Diana Ross i publikum, klemte en ivrig fan som tok seg opp på scenen, og forlot stadion med «jetpack» (eller en stuntmann gjorde det). Det var ca. 35.000 i publikum, og de unge rapperne i «Kriss Kross» varmet opp.
Wikimedia. Twitters logo 2006-2010.
2006 - Twitter lanseres
Det sosiale nettverket hadde en begrensning på 140 tegn per melding. Navnet var inspirert av fuglekvitter. Twitter hadde 319 millioner aktive brukere pr måned i ‘16.
Francisco de Goya (1808)/Wikimedia. «Scene fra Inkvisisjonen».
1834 - Den spanske inkvisisjon avskaffes
Institusjon grunnlagt i 1478 av Ferdinand II og Isabella I av Spania for å bekjempe «kjetterske ideer», etterhvert også blant annet bigami, sodomi, heksekunst og frimureri. Under kronens kontroll, ikke pavens (i motsetning til middelalderens inkvisisjon). Avskaffet 15. juli 1834. Cirka 150.000 ble tiltalt og 3-5000 henrettet av Den spanske inkvisisjonen. Wikipedia. Ingen hadde nok ventet denne videolenken.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev