På denne dag – 7. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Scanpix/AP. Bussen som ble rammet nær Tavistock Square.
2005 - 7. juli-bombene i London
Fire selvmordsbombere angrep London i morgenrushet. Tre bomber detonerte i t-banetog, en fjerde på en toetasjes buss. 56 mennesker mistet livet, inkludert de fire selvmordsbomberne, over 700 ble såret. Al-Qaida påtok seg ansvaret i en video, men etterforskning tydet på at de fire var «hjemme-radikaliserte» islamister oppvokst i Storbritannia. Les også: Ti år siden terrorbombene (2015)
Utenriksdepartementet. Kartet viser avgrensningslinjen etter avtalen signert 15. september 2010.
2011 - Delelinjen i Barentshavet
Den norsk-russiske avtalen om delingen av Barentshavet trådte i kraft. Forhandlingene startet på 70-tallet, men landene la forskjellige prinsipper til grunn for deling. «Gråsoneavtalen» om fiske i området ble fornyet årlig 1978-2009. Avtalen signert 2010 delte det omstridte området i to. WikipediaLes også: Tror på enorme mengder olje i Barentshavet (mai 2017)
J.B. Restout (1772-74)/NY Met (CC0 1.0). «Didos offer til Juno».
389 f.Kr. - Caprotinia, slavinnenes høytid
Høytid for himmelens dronning Juno i det gamle Roma, en dag assosiert særlig med kvinnelige slaver. En av romernes legender om feiringen var at en gruppe slavekvinner hjalp Marcus Camillus seire over latinerne 389 f.Kr. ved å skjenke dem fulle. Kun kvinner ofret denne dagen. SNL, Wikipedia. Les også: Reis til Romertiden

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev