Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

2005 - 7. juli-bombene i London

Scanpix/AP. Bussen som ble rammet nær Tavistock Square.

2005 - 7. juli-bombene i London

Fire selvmordsbombere angrep London i morgenrushet. Tre bomber detonerte i t-banetog, en fjerde på en toetasjes buss. 56 mennesker mistet livet, inkludert de fire selvmordsbomberne, over 700 ble såret. Al-Qaida påtok seg ansvaret i en video, men etterforskning tydet på at de fire var «hjemme-radikaliserte» islamister oppvokst i Storbritannia. Les også: Ti år siden terrorbombene (2015)

2011 - Delelinjen i Barentshavet

Utenriksdepartementet. Kartet viser avgrensningslinjen etter avtalen signert 15. september 2010.

2011 - Delelinjen i Barentshavet

Den norsk-russiske avtalen om delingen av Barentshavet trådte i kraft. Forhandlingene startet på 70-tallet, men landene la forskjellige prinsipper til grunn for deling. «Gråsoneavtalen» om fiske i området ble fornyet årlig 1978-2009. Avtalen signert 2010 delte det omstridte området i to. WikipediaLes også: Tror på enorme mengder olje i Barentshavet (mai 2017)

389 - f.Kr. - Caprotinia, slavinnenes høytid

J.B. Restout (1772-74)/NY Met (CC0 1.0). «Didos offer til Juno».

389 - f.Kr. - Caprotinia, slavinnenes høytid

Høytid for himmelens dronning Juno i det gamle Roma, en dag assosiert særlig med kvinnelige slaver. En av romernes legender om feiringen var at en gruppe slavekvinner hjalp Marcus Camillus seire over latinerne 389 f.Kr. ved å skjenke dem fulle. Kun kvinner ofret denne dagen. SNL, Wikipedia. Les også: Reis til Romertiden