På denne dag – 1. juli

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Nav hadde i 2017 omkring 19.000 ansatte. Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.
2006 - NAV
«Ny arbeids- og velferdsforvaltning» ble opprettet ved en sammenslåing av Aetat og Trygdeetaten. Etaten forvaltet per 2015 en tredel av statsbudsjettet gjennom ordninger som sykepenger, pensjon, kontantstøtte, arbeidsavklaring og barnetrygd. Les også: Én av fem lever på penger fra Nav (mai 2017)
Fransk komet-observasjon fra 1866 (kun illustrasjon). British Library på Flickr.
1770 - Nærkontakt med Lexells komet
Lexells komet passerte 2,2 millioner km fra jorden, den nærmeste kometpasseringen vi har historiske kilder om. En astronom beskrev lyset omkring kometkjernen som «på størrelse med månen». Kometen ble ikke observert siden, og anses som en «tapt komet». Wikipedia, History.info.
Hongkongs havn 1. juli 1997. Markering av slutten på 156 års britisk kolonistyre. Scanpix/AP.
1997 - Storbritannias leie av Hongkong utløper
Storbritannias koloni i Hongkong ble formalisert ved en leieavtale med Kina på 99 år med Kina, fra år 1898. I 1982 begynte forhandlingene om Hongkongs fremtidige status. Det britiske flagget ble firet natt til 1. juli 1997, og det kinesiske heist. Hongkong har i dag status som «spesiell administrativ region» i Kina. Kilde: SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev