På denne dag – 27. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Via Wikimedia, offentlig eiendom. Fangstmann Hallvard Devold ledet okkupasjonen.
1931 - Norsk okkupasjon av Øst-Grønland
Striden mellom Norge og Danmark om råderett over Øst-Grønland toppet seg i 1931-33. Norske fangstfolk okkuperte 27. juni 1931 et område de kalte Erik Raudes Land. Det var et privat initiativ, som allerede i juli fikk støtte av den nyutnevnte Bondepartiregjeringen. Saken kom inn for domstolen i Haag, der Norge tapte på alle punkter i 1933. Kilder: SNL, Wikipedia.
C.C.A. Christensen/Brigham Young University Museum/Wikimedia. Angrepet fremstilt på et maleri fra 1800-tallet.
1844 - Mormonkirkens grunnlegger myrdes
En mobb brøt seg inn i fengselet i Carthage i den amerikanske delstaten Illinois, der mormonbevegelsens profet og grunnlegger Joseph Smith og hans bror Hyram satt i varetekt. Splittelse i bevegelsen, knyttet til maktkamp og skikken med flerkoneri, var noe av bakgrunnen for pågripelsen og angrepet. Kilde: Wikipedia. Les også: Norske slektsdata på nett, takket være mormonerne
Peter Božič via Wikimedia (CC BY 3.0). Slovensk milits angriper jugoslaviske stridsvogner nær grensen til Italia
1991 - Jugoslavia angriper Slovenia
Jugoslaviske styrker angrep Slovenia, som hadde erklært uavhengighet 25. juni. I hemmelighet var det bygget effektive slovenske heimevernsstyrker, og angrepet ble avsluttet etter ti dager. EF fremforhandlet en våpenhvile. Mens krigen i Kroatia fortsatte å eskalere, forløp overgangsperioden i Slovenia problemfritt, skriver SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev