På denne dag – 23. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Tore Andre Flo utligner for Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn.
1998 - Norge-Brasil 2-1
Sankthansaften 1998 møtte Norge Brasil i gruppespillet i fotball-VM i Frankrike. Det sto 0-0 ved pause, til Brasils Bebeto, 78 minutter inn i kampen, scoret. Bare fem minutter senere utlignet Tore André Flo, og fem minutter etter det igjen spikret Kjetil Rekdal norsk seier da han scoret på straffe. Seieren kvalifiserte Norge for åttendedelsfinalen, der landslaget ble slått ut av Italia.
Via Wikimedia. Patenttegningen for «Type-Writer», datert 23. juni 1868.
1868 - Patent på skrivemaskin
Christopher Sholes og to partnere tok patent på skrivemaskinen «Type-Writer». Slike hadde eksistert siden 1700-tallet, men dette ble en av de første kommersielle suksessene. Patenten ble kjøpt av Remington. Sholes sto siden for utformingen av QWERTY-tastaturet vi fortsatt bruker på PC. Bokstavene ble opprinnelig plassert slik for å unngå at tangentene skulle låse seg. Wikipedia.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
1 f.Kr. - Døperen Johannes
Sankthans eller jonsok er en høytid til minne om døperen Johannes' fødsel, tradisjonelt 24. juni år 1 f.Kr. Sankthansaften er kvelden i forveien, den 23. juni. Tradisjonene knyttet til sankthans er mer folkelige enn kirkelige, skriver SNL.no. Magiske forestillinger inngikk i dette: Overtro og søte drømmer i sommernatta

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev